16.2.2015

Luku 14

Kodinkoneiden piilotustemppu


Nyt kun lattia oli maalattu, sai kodinkoneet siirtää ja asentaa keittiöön. Ei ollut epäselvää mistä aloitettaisiin, olimme nimittäin niin kyllästyneitä tiskaamiseen että astianpesukoneet kiinni ja sukkelaan!

Koneet tarvitsi täydellisen naamioinnin. Se ei kuitenkaan olisi riittänyt, että olisi vain yhden maalatun kalustelevyn lätkäissyt etupaneeliksi. Halusin koneiden täysin sulautuvan muihin kaappeihin, joten mäntyliimalevyn lisäksi hankittiin 4 mm paksuista vaneria ja  aloin näistä levyistä työstämään niille etupaneeleita.

Ensin levyt mitattiin ja sahattiin sopivaan kokoon. Sen jälkeen levyjen reunat sekä kulmat hiottiin sileäksi, vanerien reunat oikein pyöreiksi. Tämän jälkeen pienemmät vanerilevyt liimattiin liimapuulevyihin kiinni ja laitettiin painojen alle kuivumaan. Halusin tiskikoneille samanlaiset vetimet kuin roskiksissamme on, joten aloin suunnittelemaan niitäkin samalla. Vetimiin hankittiin 21 mm pyörölistaa ja jämäpuupaloista muotoiltiin vetimien päätykappaleet katkaisusahan, ison poranterän ja hiomakoneen avulla. Vetimien osat liimattiin toisiinsa kiinni ja annettiin kuivua. Liimailujen jälkeen kaikki osat pohjamaalattiin ja vetimiä hiukan kitattiin.
Työtason alle tulevalle pakastimelle tehtiin kalusteovi samaan tyyliin, mutta hieman eri mitoilla. 4 mm paksuinen vaneri liimapuulevyn päälle liimattuna antaa vaikutelman siitä, että ovi olisi samankaltainen kuin muutkin keittiökaapinovemme. Eli ovi joka kiinni ollessaan on osittain rungon sisällä. Ja kehys joka liimapuulevystä jää näkyville, muistuttaa kaapiston runkoa. Hiukan hankala selittää, mutta toivottavasti lopputulos kertoo enemmän.

Jotta koneiden täydellinen piilottaminen voi onnistua, täytyi kalusteoviin tehdä yksityiskohdat viimeistä pilkkua myöten. Liimapuulevyihin viilsin puukolla "saumat", ja pakastimen ovi joka aukeaa sivuttaissuunnassa tarvitsi jopa feikkisaranat. Tai no, ihan oikeat saranat ne ovat. Niillä ei vain ole mitään käytännön tarkoitusta. ;) Saranat irroitin ylijääneestä ovesta ja sahasin turhat metallilärpäkkeet pois, että sain saranan ujutettua pienen matkaa liimapuulevyn ja vanerin väliin. Ja liimaa perään!
Pakastimen ovi valmiina asennukseen.


Myös jääkaappimme sai uuden kalusteoven. Siihen ovi tehtiin yksinään liimapuulevystä, sillä jääkaappi integrointiin vanhan kaapin sisälle, toisin kuin muut kodinkoneet. Vedin tehtiin samalla tavalla kuten tiskikoneisiin, mutta hiukan lyhyempänä versiona.

Kaikki kalusteovet maalattiin lopuksi valkoisella Uulan Ovi- ja Ikkunamaalilla, samalla jolla maalattiin kaikki keittiön kalusteetkin. Tiskikoneiden, pakastimen ja jääkaapin vetimet maalattiin mustaksi ja kiinnitettiin paikoilleen. Sen jälkeen kalusteovet olivat valmiita asennukseen.Tiskikoneet olivat nyt sulassa sovussa vanhanmallisten keittiökaapistojemme kanssa. Vetimet ovat todella jykevät, joten koneiden käyttökin on mukavaa.

Keittiö alkoi tässä vaiheessa olemaan hyvin paketissa. Listojen ja sokkeleiden sahausta, maalausta ja asennusta oli tiedossa seuraavaksi, mutta sen jälkeen keittiömme alkoikin olla sisustusta vaille valmis. Ja sehän tarkoittaa sitä, että pian selviää keittiöremonttimme lopputulos!


2 kommenttia:

  1. Oijoi miten upeat ovet! Todellakin tyylikkäimmin piilotetut koneet, joita olen kuunan nähnyt.

    VastaaPoista

Kommentit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...