16.1.2015

Luku 9

Keittiökalusteiden fiksaus & tuunaus, osa 1


Vanhojen kaapistojen kunnostus oli keittiöremontin ehdottomasti työläin vaihe. Jokaiselle osalle täytyi tehdä joko kavennus, korotus tai madallus ja lisäksi puhdistus, korjaus ja pintakäsittely. Vaikka kuvat kertovat todella paljon, niin suurin osa työstä jäi kaappien sisälle ja taakse piiloon rakenteellisina muutoksina. Esittelen nyt kaapin, johon integroitiin uuni sekä kaasuliesitaso. Tämä runko tuli hormin eteen, puuhellan viereen.


Kaappi ennen


Kaappia täytyi kaventaa sekä oikealta, että vasemmalta puolelta. Oikean puolen kavennus oli helppo; täytyi vain purkaa vanha leivinlauta pois. Vasemman puolen kavennus oli mutkikkaampaa, sillä kaikki sivuttaistuet täytyi katkaista ja kiinnittää sivuseinään uudelleen. Taustalevyyn tehtiin reikä hormin nuohousluukulle ja kaappien vanhat sisukset purettiin, sekä uusittiin pohja. Pohjaan tehtiin myös läpivienti kaasuputkelle. Alkuperäinen sokkeli purettiin ja alle asennettiin säädettävät metallijalat lattian epätasaisuuden vuoksi.

Kaapisto on alkanut asettumaan paikoilleen.


Uunille on mitoitettu ja rakennettu oma paikka ja koko runko on melkein maalissa. Rungon päälle on kiinnitetty paksu vaneri, johon on sahattu reikä kaasutasolle.

Vaneri laatoitettiin mustalla 10 x 10 laatalla, mutta siitä vaiheesta unohtui ottaa kuvia. Mutta nyt tämä runko olikin enää uunia ja kaasuliesitasoa vailla. Ennen kodinkoneiden integrointia keittiössä täytyi kuitenkin kunnostaa kaikki loputkin kaapit, etteivät laitteet mene pölystä pilalle. Ja eikun seuraavan rungon kimppuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...