22.1.2015

Luku 11

Keittiökalusteiden fiksaus & tuunaus, osa 2


Nyt kerron miten tiskiallastasomme rakentui. Tämä oli se ehdottomasti hankalin runko muokata meille sopivaksi, sillä kaapin sisälle tuli vesi- ja viemäriputket sekä runkoon piti saada istutettua meidän uusi, hyvin painava keraaminen tiskiallas. Kaapisto oli lisäksi liian korkea, joten sitä täytyi kauttaaltaan madaltaa. Madallusta ei kuitenkaan voinut tehdä sokkelista, sillä alareunan korkeuden määritti viereiset alakaapistot. Näin tulevien sokkelien korkeus pysyy samana. 


Lähtötilanne. Kaapisto oli ilmeisesti jonkun aikaa lojunut hylättynä kylmän varaston perukoilla.Kaappi alkoi saada maalia pintaan.


Ensialkuun kaapista purettiin vanha sokkeli ja oikeassa reunassa ollut ovi. Vanhan sokkelin tilalle kiinnitimme säädettävät metallijalat, jotka helpottivat kaapiston suoraan asennusta epätasaisten lattialankkujen vuoksi. Sen jälkeen kaapisto pestiin huolellisesti soodavedellä ja kaapin yläosasta sahattiin kauttaaltaan noin 3 cm pois. Tiskialtaalle ja putkistolle sahattiin tarvittava tila kaappiin. Taakse yläosaan tehtiin uusi tukipalkki työtasolle. Ylin leikkuulauta poistui ja sen aukko tukittiin puupalikalla. Vanha puulaatikko otettiin pois, sillä se ei mahtunut toimimaan tiskialtaan alla. Keksin, että tehdäänpäs vanhasta puulaatikon etupaneelista ovi, että saadaan tilalle kaappi.


Sahasin irti puulaatikon oven.Kiinnitin puulaatikon oven ylimääräisestä ovesta irroitetuilla saranoilla ja kittasin vanhan vetimen jäljet umpeen. Myös jäljet toisen leikkuulaudan olemassaolosta on hävitetty.Runko ja vetimet ovat maalattu. Työtasot ovat muotoiltu tiskialtaalle sopivaksi ja ne ovat parhaillaan öljyvahakäsittelyssä. Vanha puulaatikon ovi, sekä myös viereinen ovi sai varastostamme löytyneet alkuperäisen keittiön puuvetimet, jotka sattuivat olemaan tismalleen samanlaiset kuin tulevan seinäkaappimme vetimet. 


Allastaso oli enää tiskiallasta ja putkitöitä vaille valmis. Tuntui melko luksukselta, kun tiesi että pian pääsee tiskaamaan vähän isommassa altaassa. Puhumattakaan siitä odotuksesta, että pian meillä oli astianpesukoneet käytössä! Vessan pikkuallasta oltiin tässä vaiheessa käytetty jo noin neljä kuukautta

Työtasot halusimme massiivipuisina ja päädyimme käsittelemättömään koivuun. Koivu oli tasavärisintä puulajia mitä löydettiin, mikä miellytti minua sillä en pidä siitä että liimapuun sauvat näkyvät selkeästi. Koivusta oli myös saatavilla kahta eri paksuutta, halusimme nimittäin tiskiallastasolle paksumman tason kuin muualle keittiöön. Työtasot käsittelimme molemmin puolin öljyvahalla, mutta niistä myöhemmin lisää. :)


8 kommenttia:

 1. Onpas sinulla kaunis ja kiinnostava blogi! Jään innolla seuraamaan Mekkalan ehostumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa lueskelemaan mun juttuja! :) Sinun blogisi on muuten aivan ihanan kotoisa, lisäsin sen silloin heti lukulistalle etten unohtaisi tutustua siihen paremmin. Ja nythän olisi hyvä hetki! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oi, niin minustakin. Tällaisissa käsintehdyissä kaapeissa on aivan omanlaisensa charmi.

   Poista
 3. Näyttääpäs täällä tutulta, vanhan talon remppa siis menossa meilläkin.
  Jään seuraamaan, kivanoloinen blogisi on!

  Jos haluat kurkata meidän taloon, se löytyy täältä:

  http://katjuska-ja-kirsikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa mukaan!

   Täytyykin käydä kurkkaamassa millainen talo teillä on työn alla. :)

   Poista
 4. Oi kuinka kiva kaapistosta tulikaan...ja vanhat keittiönkaapit on kyllä tooooosi kauniit...niissä vain on sitä jotakin...ehkäpä se oma lapsuuskodin keittiö tulee mieleen..kiva,että löytyy vielä ihmisiä,jotka osaavat arvostaa näitä vanhoja puisia kaapistoja...ja minä jäin koukkuun tähän blogiisi...☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa lueskelemaan. :) Minäkin tykkään aaivan mahdottomasti ylipäänsä kaikista vanhoista kalusteista. Ne on hyvällä maulla tehty ja ennen kaikkea ne on tehty kestämään. Mukavaa tosiaan, että löytyy ihmisiä jotka osaavat arvostaa tällaisia! :)

   Poista

Kommentit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...