17.12.2014

Luku 8

Vessan lämmin lattia


Oli kiva aloittaa ns. puhtaalta pöydältä, kun alapohja oli siivottu kaikesta kakasta, kirjaimellisesti. Asensimme pohjalle ensin tuulensuojapaperin, jonka jälkeen täytimme tilan Ekovillalla. Villojen päälle niittasimme vielä toisen tuulensuojapaperin, jonka päälle asensimme 15 mm paksuisen vanerin. 

Vanerin kiinnittämisen jälkeen levitimme lattiaan ohuesti lattialämmitystasoitetta, jonka kuivuttua asensimme lattialämmitysmaton.


Valitsimme lattialämmitykseksi Enston ThinMat 100 W 0.5 m x 2 m, joita asensimme kaksi kappaletta vierekkäin. Näin toisen matoista voi kytkeä pois päältä, mikäli vessa lämpenee liikaa. Kesäisin voikin molemmat matoista napsauttaa pois päältä. 100 W kaapelimatot hankimme ns. mukavuuslattialämmitykseksi, sillä kivilattia olisi talvisin aivan jäätävän kylmä. Yllättävän hyvin kaapelit kuitenkin lämmittävät koko vessan, joten sähköpatteria sinne ei tarvitse erikseen ahtaa.

Lämmitysmatot oli helppo asentaa. Asennuksen jälkeen sai olla kyllä hyvin varovainen, etteivät kaapelit saa vaurioita. Melko pikaisesti peitimmekin matot reilulla kerroksella lattialämmitystasoitetta, niin että kaapelit peittyivät hyvin kauttaaltaan.

Kun lattiatasoite oli kuivunut, levitimme lattiaan pohjusteen joka sitoo pölyä ja näin edesauttaa saneerauslaastin pysyvyyttä. Sitten alkoikin laatoitushommat.Piirsin lattiaan pari apuviivaa, että pystyi hiukan seuraamaan työn edetessä että laatat menevät suoraan. Tässä kohtaa täytyy sanoa, etten ollut koskaan aikaisemmin laatoittanut lattiaa, joten tekniikka ei välttämättä ollut aivan hallussa. Mutta mitäs sitten, tyylejä on yhtä monta kuin tekijääkin. Lopputuloksen näette myöhemmin. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...