25.8.2014

Luku 4

Keittiön uudet seinät


Tilkettä, tilkettä joka rakoon ja reikään. Isompiin koloihin revittyä Ekovillalevyä, pienempiin rakoihin pellavarivettä lastalla tunkien. Jokaisen hirren väli tuli tilkittyä huolella ja kyllähän sitä rivettä seiniin upposikin. Pölynaamarista oli suunnaton apu, sillä rive pöllysi paljon sitä repiessä. Aivastelulta ei siltikään vältytty.Kun tilkkimistyö oli tehty, niittasimme tuulensuojapaperin lattiasta kattoon. Kulmat askartelimme kapeammista soiroista ja nidoimme ne erityisen huolellisesti, sillä kulmat vuotavat eniten. Kulmasoiron päälle niittasimme täysleveän paperin siten, että paperit menivät parikymmentä senttiä limittäin.


Seinän paperin laitoimme aivan lattiaan saakka, jolloin lattian paperointi jäi reilusti seinäpaperin alle. Ikkunan ympärystän paperoimme huolella karmiin saakka.
Kun paperointi oli valmis, alkoi eristelevyjen asennus. Valitsimme eristeeksi 12 mm paksun Huokoleijonan, jota asensimme kaksi kerrosta päällekkäin. Katsoimme, etteivät saumakohdat osu samaan kohtaan toista eristelevykerrosta asennettaessa. Kulmapalat leikattiin “vapaalla kädellä”, sillä kulmat olivat kaikkea muuta kuin suorat. Kiinnitimme huokolevyt hirteen huopanauloilla, joita saikin paukutella vasaralla parisen päivää. Muutama isku osui tietysti myös sormeen, kun vauhdilla paukutteli menemään. 
Huokolevyjen päälle asensimme vielä 9 mm paksuisen vanerin, koska seinien täytyy pystyä kantamaan painavat keittiökaapit ja mahdollisesti jossain vaiheessa myös välitilalaatoituksen. Mutta ennen vanerien kiinnitystä keittiöön vedettiin sähköjä, jotta saatiin piuhat kulkemaan vanerien takana piilossa.Vanerien asennus oli melkoista askartelua, sillä seinät olivat aivan vinksin vonksin. Jokainen kulmaan tuleva levynreuna täytyi sahata jos jonkinmoiseen aaltokuvioon, sillä emme laittaneet varsinaisia koolauksia seiniin lainkaan suoristaaksemme seiniä. Korjasimme pahimmat seinien mutkat vain kiiloilla ja tukipalikoilla, jolloin seinien paksuus kasvoi ainoastaan tarvittavan eristepaksuuden verran.
Aika kauan se otti aikaa, mutta valmista tuli lopulta ja lopputuloksesta tuli just hyvä.Tästä alkoi se paras vaihe remontissa, kun pääsee tekemään näkyviä pintoja ja suunnittelemaan itse keittiötä. Johan tätä on odotettukin malttamattomana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...