7.5.2014

Riemuisan talon kirja, esipuhe
Mekkala voimistuu… nyt alkaa remontti! Talomme on 50-luvun hirsirunkoinen rintamamiestalo ja parhaiten sitä kuvaa laulu “kaikki on vinksin vonksin, tai ainakin heikun keikun..”. Mutta arvaas oikun eikun, aion kertoa siitä teille kaiken (lähes) kaunistelematta.
Remontin tarve löytyy ihan joka sopesta, niin sisältä kuin ulkoakin. Talon väliseinät on vinkkurassa ja lattiat kallistaa…vatupassin voi heittää samantien saunan taakse. Sisäpinnat on päällystetty ajan saatossa jos jonkinmoisella muovipinnalla ja styroksilla. Uutta maalipintaa kaipailee myös talon julkisivu, sekä ikkunat. Haluan palauttaa talon sen entiseen loistoonsa ja maustaa nykypäivän teknologialla. Pidän tärkeänä talon ekologisuutta, joten kunnostamisessa tulen valitsemaan mahdollisimman luonnollisia materiaaleja ja pintakäsittelyaineita.
Talon seinä- ja lattiapinnat uusitaan joka huoneessa ja vanha sisäkatto lähes kaikkialta. Lattian laminaatit ja muovimatot vaihtuvat puulattiaksi ja kattojen styroksi- ja pahvilevyt todennäköisesti puupaneeliin. Keittiön ja vessan kalusteet ja kodinkoneet täytyy myös uusia ja hankkia puuttuvat. Remontin toteutamme pienellä budjetilla ja paljon kierrätystavaraa käyttäen. Ulkopuolista työvoimaa tarvitsemme kaasuputkien vedoissa, mutta muuten pyrimme tekemään kaiken itse.

Vaikka luonteelleni ei yhtään sovi odottaminen, yritän nyt pysyä maltillisena ja keskittyä yhteen huoneeseen kerrallaan, että asumismukavuus säilyisi parhaalla mahdollisella tavalla. Seuraavan vuoden tai kahden ajan tulemme asumaan remontin keskellä, joten puutteita ei tule ottaa liian vakavasti. Onneksemme kesä on vielä edessä päin, joten puutarhan pariin saa mennä touhuamaan jos hermot meinaa sisällä mennä. Tästä tulee hulvatonta ja jännittävää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...